Pénz és pszichológia - a humán faktor

A pénz pszichológiája

Az, hogy mennyire bánsz jól a pénzzel, nem szükségszerűen azon múlik, amit tudsz. Sokkal inkább azon, hogyan viselkedsz. A helyes viselkedés pedig – még az igazán okos embereknek is – nehezen tanítható.

Elvek 

Ray Dalio 1975-ben saját New York-i lakásában alapította meg a Bridgewater Associatest. Negyven évvel később a Bridgewater már az USA ötödik legfontosabb magánvállalata (Fortune), ami több pénzt keresett ügyfeleinek, mint bármelyik másik hedge fund a történelemben (Bloomberg). Dalio útja során egyedülálló elveket alakított ki saját magának, és vallja, hogy ezeknek köszönheti sikerét. Ezeket az elveket osztja meg ebben a könyvben.

A befektetés pszichológiájának kiskönyve

A Pénzügyekről Egyszerűen Mindenkinek sorozat második kiskönyve a befektetők gondolkodásába és annak a befektetésekre gyakorolt hatására enged bepillantást számtalan tanáccsal annak érdekében, hogy az ismert tapasztalatokkal ellentétben ne legyünk saját magunk legnagyobb ellenségei, mert az igen fájdalmas és egyben nagyon drága tud lenni. 

Örökké ugyanaz

A könyv alcíme szerint útmutató ahhoz, ami soha nem változik. És – mint ahogyan a benne olvasható 23 rövid történetből kiderül – az egyik legfontosabb dolog, ami soha nem változik, az az emberi természet, és ebből fakadóan az emberi viselkedés.

KUPON AZ AKCIÓS TERMÉK VÁSÁRLÁSA ESETÉN NEM HASZNÁLHATÓ!

 

18 940 Ft 25 260 Ft