A pénz pszichológiája - időtlen leckék vagyonról, mohóságról és boldogságról

Az, hogy mennyire bánsz jól a pénzzel, nem szükségszerűen azon múlik, amit tudsz. Sokkal inkább azon, hogyan viselkedsz. A helyes viselkedés pedig – még az igazán okos embereknek is – nehezen tanítható.

A pénzre – így a befektetésre, a személyes pénzügyekre és az üzleti döntésekre – általában matematikai alapú területként gondolunk, és ekként tanítjuk. Olyan területként, ahol az adatok és a képletek egyértelműen megmondják, mit kell tenni. Ám a valóságban az emberek nem Excel-táblában hozzák meg pénzügyi döntéseiket, hanem a családi asztalnál vagy üzleti tárgyalásokon, ahol személyes történetük, egyedi világnézetük, egójuk, büszkeségük és fura ösztönzők keverednek egymással.

MORGAN HOUSEL a Collaborative Fund partnere. Korábban a The Wall Street Journal és a Motley Fool pénzügyi rovatírójaként tevékenykedett. Kétszer elnyerte az amerikai üzleti szakírókat tömörítő Society of American Business Editors and Writers társaság Best in Business díját, a New York Times Sidney-díját, és két alkalommal is döntőse volt a jeles üzleti és pénzügyi újságírásért kiosztott Gerald Loeb-díjnak.

Kiadó: A4CBooks

5 390 Ft 5 990 Ft