Légrádi Ildikó - Kiss Mona: Szeretetkonyha

Légrádi Ildikó gazdasági mérnök, mentálhigiénés szakember és képi kifejezéspszichológiai szaktanácsadó, aki tartott előadást itthon és határon túl is. Kiss Mona speciális blogger, sütő-főző tanfolyamokat tart, számos rendezvényen vesz részt, mint előadó. Alapító tagja a Tegyünk Együtt egymásért csapatának, a Csak a Mentes szakmai partnere, az Ételem.hu egyik szakértője.. Ők ketten olyan világba invitálják az olvasót, ahol a glutén, tej, cukor, szója és mogyoró mentes receptek mellett a szeretet, az egymásra figyelés, a család kap főszerepet.Légrádi Ildikó: "Szerelemkonyha című könyvem folytatásaként a párkapcsolatból továbblépünk- ha úgy tetszik- egy magasabb szintre, a család szentségébe, mert a kapcsolat gyümölcse, a gyermek, ebbe az egységbe, a szerelembe, az összetartozásba, a boldog várakozásba érkezik. Általa válik a nő anyává, a férfi apává, és lesz a párból család. A gyermek ebben a kis közösségben nő fel, ezért fontos, hogy ez a háttér nyugodt és boldog legyen, mert ha ilyen, akkor ő is kiegyensúlyozott, harmonikus személyiséggé érik, olyan felnőtté, aki számára a kapcsolatteremtés, a beilleszkedés, az alkalmazkodás nem kihívás. Az ilyen ember bátran engedi bele magát a kapcsolatokba, és az otthonról hozott minta alapján bizalommal, kitartással és hűséggel él benne.Nekem ezt jelenti a Szeretetkonyha: nyitottságot egy boldog, összetartó családban, ahol a számunkra legfontosabbak, a gyermekeink mellett talán kicsit közelebb kerülhetünk a bennünk élő gyermeki lelkünkhöz is, a "kicsi énhez"..." Kiss Mona:"Az eddig megjelent könyveim a mentes ételek világába kalauzolják a főzni - sütni vágyókat, mivel magam is érintett vagyok. Hogyan is kerül a gyermek a konyhába? Mindig is annak a híve voltam, hogy próbáljuk bevonni a gyermekünket a könnyebb konyhai feladatokba így nemcsak több időt töltünk együtt, hanem ők is sokat tanulnak.Ebben a 60 receptben számtalan olyan finomság van, amibe "belecsempésztem" a zöldséget, gyümölcsöt, vagy éppen másmilyen "köntösbe" öltöztettem, így kicsi és nagy is élvezettel fogyaszthatja.Az én legnagyobb kritikusaim a családom, hisz nap, mint nap azokat az ételeket fogyasztják, amiket készítek, így bizton állíthatom, hogy aki ezeket a recepteket követi, nem fog csalódni.A Szeretetkonyha a családokhoz szól, édesanyákhoz, édesapákhoz, nagyszülőkhöz, de a gyermekekhez is."

ISBN: 978-615-5698-03-3

Terjedelem: 218 oldal

Méret: 208 x 218 mm

4 490 Ft 4 990 Ft

A szerzőkről

Légrádi Ildikó

Légrádi Ildikó Budapesten született, két könyve jelent meg és nagyobb kiadványokban jelentek meg oldalai. Gazdasági mérnöki tanulmányait a Szent István Egyetemen kezdte, ahol diplomamunkáját az élelmiszerbiztonság jogi és gyakorlati területén írta meg, már akkor az egészséges életmód jelentőségét hangsúlyozva. A mérnöki analitikus - elemző gondolkodás és probléma megoldás képességének igénye nem állt meg Ildikónak a számok világában. Mindig érdekelte milyen hatással bír az emberek életére mindaz, amit korai éveik során megtapasztaltak, milyen eszközzel lehet segíteni, jobbá tenni a párkapcsolatokat, családi életet, munkahelyi elakadásokat.Az emberekhez való kapcsolódás lehetőségét keresve néhány évvel később a Károli Gáspár Református Egytemen Pszichológia karán végzett diplomás mentálhigiénés szakemberként, ahol szakdolgozatában a függőség hatását a gyermekkor, a család, párkapcsolat és munkahely viszonyában vizsgálta, majd ugyanezen az Egyetemen tanulmányait folytatva - elsősorban a pszichológiai rendszerszemlélet elsajátításának igénye okán - képi kifejezéspszichológiai szaktanácsadóként újabb diplomát vehetett át. A párkapcsolati Coaching és Mediációs Intézet keretei között bejegyzett párkapcsolati coach, házassági tanácsadó és párkapcsolati tanácsadó lett, de szerzett gyakorlati és elméleti ismereteket a Katolikus Karitász akkreditált felnőttképzési intézményében is. Ezek mellett tartott előadásokat itthon és határon túl is, a Nemzetközi Média és Hírközlési Hatóság és Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat szervezésében nem is egyszer.A gyermekekhez édesanyja révén került közel, aki óvodában dolgozott, így ő is sok időt lehetett velük, és amikor elérkezett a pályaválasztás ideje, a csecsemő- és gyermeknevelés is tantárgyai mellett gyakorlati képzését is egy kijelölt óvodában töltötte.Első könyve, a 220 oldalas Szerelemkonyha - vagyis hogy a gasztronómiát hozzáadja a párkapcsolati pszichológiához -hangsúlyozva a szeretet, az egymásra figyelés fontosságát, hittel a közös étkezés, illetve az együtt és egymásnak főzés fontosságában - számára természetes módon adta magát. A főzés szeretete már kiskorában magával ragadta, így örömmel vette ki a részét a konyhai műveletekből, ahogyan középiskolai évei alatt tanult is főzni és vehetett is részt Országos Főzőversenyen.Első könyvének folytatása 2020 októberében jelent meg Szeretetkonyha címmel, szintén 220 oldalasan, melyhez az immáron negyedik könyves Kiss Mona is csatlakozott. Fejezetein keresztül olyan világba invitálják az olvasókat, ahol a gyermekekkel is könnyen elkészíthető finomságok mellett a család, a gyermeki lélek kapta a főszerepet.


Kiss Mona

Kiss Mona Budapesten született. Az ételallergiával akkor kezdett el foglalkozni, mikor saját maga is érintett lett ebben. Gyermekei is allergiásak. Mona rengeteget olvasott, járta körül a témát, és iskolát is elvégzett ezzel kapcsolatban, hogy saját tapasztalatait a tanultakkal ötvözve tudja átadni "sorstársainak". Mona létrehozta a Tegyünk Együtt Egymásért csapatot, mellyel országos turnéra indult, hogy különböző városokban előadásokat és ételbemutatót tartsanak. Később szakmai partnere lett a Csak a Mentes Brand-nek. Mona állandó szereplője lett rendezvényeknek, ahol saját tapasztalatait adta át, felnőtteknek - gyermekeknek tartott - tart főző-sütő tanfolyamokat, ahol bevezeti őket a mentes világ rejtelmeibe. Mentes szakácsversenyen állandó zsűritag. Cikkei, receptjei újságokban, online felületeken rendszeresen jelennek meg, különböző Tv csatornákon pedig több interjú is készült már vele , hogyan is lehet élni az ételallergiával, emellett közösségi oldalának, weboldalának és Youtube csatornájának is nagy nézettsége van. 4 könyve jelent meg eddig, melyben a mentes életbe kalauzolja receptjein keresztül az olvasót.